top of page
  • detizteepee

Aprílová brigáda aneb Rodiče dětem

Včera, 9.4.2022, byl ten pravý den, kdy se to stalo. Kdy jsme položili reálný základní kámen naší školky. Začali jsme totiž už fakticky tvořit. Na pozemku školky. Tam, kde budou naše děti trávit svůj čas. Právě v tento den jsme umístili první kadibudku na své místo, zasadili plot, vytěžili a dovezli dřevo, aby i v zimě tu bylo teplo. Začali jsme tvořit, začali jsme budovat.


Právě tento den je tím dnem, kdy se naše sny začaly zhmotňovat. A proto patří velkém díky všem, kteří se na tom podíleli. Jste skvělí! Jsme skvělí! Jsme úžasní! :) Paráda!


Ráda bych vás teď pozvala na malou ochutnávku toho, jak to ve školce vypadalo a jak to tam vypadá teď. Chtěla bych se s vámi podělit o to, jak se sadí plot, kolik dřeva to vlastně máme, jakou máme kadiboudu a jak to vlastně vůbec všechno vypadá.


Přeji pěkné podívání!


Jak to celé probíhalo?

Sešlo se nás celkem 14, abychom se ve fujavici, sněhové vánici, v kroupách, v dešti, ale i při modré obloze, sluníčku, i při bezvětří, ale vždy v dobré náladě proháněli po lese anebo po školce. S motorovou pilou, sekyrkou, krumpáčem, hráběmi, palicí, rýčem, pilkou, takže rozhodně jsme na to nebyli sami!


Hned z rána jedna parta siláků odjela do lesa na dřevo. Celý den pak dřevo vozili a vozili a vozili. Takže na zimu jsme připraveni!

Další parta odjela na vrbové proutí. Celkem se nám podařilo dovést 4 vozíky. A další parta z něj pak pletla plot.

Zrovna, když odbíjelo 12 hodin, přišla ta největší vánice a krupobití. Jasný signál na pauzu, oběd a odpočinek. Útočiště jsme našli v krásně vytopené stodole.


Dnes se nám tedy podařilo ukrojit první kousek z velkého koláče s názvem „TVOŘÍME ŠKOLKU!“ Usadili jsme kadibudku, nalajnovali plot z jedné strany a z poloviny jej i vypletli. Podařilo se srovnat terén a vykopat část náletových keříků a stromků. A dovést to dřevo, aby bylo v zimě o teplo postaráno.

Ještě jednou na závěr ...

Mnohokrát díky za účast! Za mne, bylo to super! A ráda jsem vás poznala zase o trochu více!

183 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page