top of page
  • detizteepee

Řádíme v Týpku v Kosteleckých Horkách

Přinášíme Vám malé ohlédnutí za ročním fungováním naší školky Děti z teepee v Kosteleckých Horkách.


Je to už rok, co jsme poprvé pokosili trávu vysokou nad pás, vyhloubili kruh na postavení našeho týpka, navezli hromadu písku a začali se připravovat na první rok s našimi dětmi ve školce zde v Kosteleckých Horkách. Plni očekávání jsme vpluli do podzimního, zimního, jarního i letního období. Každé toto období nám přineslo spoustu podnětů a zkušeností jak s prací s dětmi, tak i námětů na zlepšení a na úpravu našich prostor tak, aby našemu provozu co nejvíce vyhovovaly.


Na podzim se děti mohly vyřádit v skoro nekonečných toulkách v blízkém lese. Pouštěli jsme draka, stavěli hrady z písku. Učili se poznávat houby a dokonce bedle jsme mohli sbírat až do začátku listopadu. V místnosti jsme pak zkoušeli, co všechno se dá vytvořit z barev, kolíčků. Děti si vytvořili kuličkodráhu. Na podzim si na naší zahradě nasbíraly i hromadu ořechů, které pak přes zimu mohly dlabat.


Před vánoci jsme navázali přátelství s Lesním klubem Kamínek v Albrechticích, za kterými jsme se byli podívat na výletě. S dětmi jsme byli popřát v domově důchodců a na Albrechtickém obecním úřadě vše dobré do nového roku. Odlívali jsme pak společně svíčky lodičky, věštili jsme z vosku a vyráběli svíčky ze včelího vosku.


Zima nám pak přinesla zkoumání ledu a klouzání se po něm. Chodili jsme se dívat na námrazu na stromech a nosili kaštany zvířátkům do lesa. Víc času jsme trávili v našem zázemí ve vytápěné místnosti, kde vedla vláčkodráha. Ale také hraní divadla a vymýšlení příběhů. Děti si uvařily i svoji bramborovou polévku.


Jaro jsme přivítali zase více v přírodě a určitě vedly kalužiny a objevení různých zákoutí lesa včetně termálů a paluby velké pirátské lodi. S pozdějším jarem pak přišla ochutnávka třešní, lesních jahůdek a borůvek, které letos začaly uzrávat o něco dříve a ve zdejším lese jich je plno pro všechna mlsná bříška.



Více fotek z našeho řádění si můžete prohlédnout ZDE.


Uplynulý rok nám přinesl i nové spolupráce. Firma Berger-Huck s.r.o. nás podpořila svými výrobky a my jsme tak mohli vybudovat pro děti malé lanové centrum. Podařilo se nám i díky síti firmy Berger-Huck s.r.o. zvětšit úložný prostor, kterého není nikdy dost, a za to jsme moc rádi. Díky finanční spolupráci s MAS nad Orlicí se nám podařilo dovybavit naši výtvarnou dílnu a děti tak mohly zase tvořit a tvořit jak pro sebe pro radost tak i pro své rodiče. Nemalá finanční pomoc od města Choceň nám zajistila pokrytí části nájmu, který zde v Kosteleckých Horkách platíme.


Současně jsme v letošním školním roce započali spolupráci se základní školou Talent v Bylanech. Cílem naší spolupráce je do budoucna otevřít možnost pro předškoláky se zapisovat přímo v naší školce a zajistit jim tak bezpečné prostředí pro povinné přezkoušení. Dalším krokem by pak bylo otevřít naše brány i pro domškoláky.


Od nového školního roku bychom rádi rozšířili chod školky a to jak co se týká času tak i počtu dní v týdnu. Mohli bychom tak nabídnout služby pro rodiče, kteří potřebují chodit každý den do práce a začínají již dříve. Jak to bude od září nastavené, záleží především na Vás na rodičích.


Aktuálně přes letní prázdniny nabízíme adaptační pobyty jak pro stávající děti tak i pro děti nové. Adaptační pobyty budou poslední dva týdny v srpnu. Přihlásit své děti můžete na emailu prazdniny@detizteepee.cz.


Během prázdnin nás ještě čeká doupravit prostor školky za místností i malé změny v prostorách místnosti.


Od září se tak máte se na co těšit!

154 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page