top of page
  • detizteepee

Podzimní zvrat a stěhování školky



Stalo se to, co jsme si nepřály. Naše školka se nestala výjimkou. Obdobně jako u jiných školek i nás potkal rozkol v týmu, a proto část zakládajících členů už s námi nespolupracuje. Musíme tuto skutečnost vzít jako fakt, popřát si vzájemně vše dobré, popřát si i úspěchy a jít dál. I když každý zvlášť. Tak to prostě chodí. Jak už jsem zmínila, bohužel nejsme výjimkou.


A tak stejně jako stěhovaví ptáci na zimu přelétají na jiné místo, i my jsme se s naší školkou přestěhovaly.

Samozřejmě musím říct, že to nebylo jednoduché období. Nebylo jednoduché ani na rozhodnutí, co budeme dělat dál, ale ani na fyzickou práci. Ke zjištění, že školka se musí stěhovat, došlo v moment, kdy jsme si chtěly všechny pogratulovat, jak krásně se nám školka podařila rozjet. Pracovaly jsme na ní usilovně od února loňského roku.


Určitě se tíha období projevila i na aktivitě, kterou jsme navenek v podstatě nevyvíjely. Upadla aukce, přestaly jsme vymýšlet nové a nové akce, přestaly sdělovat aktuality z dění ve školce.


Přestěhování školky proběhlo v jednom víkendu, ale příprava nového zázemí trvala asi měsíc každodenní usilovné práce. Nejhorší na celém byl pocit, že toto stěhování je pouze dočasné a že je jenom otázka času, kdy se do nového stěhování budeme muset pustit znovu.


Stěhováním ale nic nekončí. Právě naopak!

V současné době se začínáme rozhlížet po novém pozemku, kde bychom opravdu dlouhodobě mohly se školkou zakotvit. Nebráníme se louce, lesu, sadu ani zahradě v okolí Vysokého Mýta. Například Knířov, Lhůta, Džbánov, Vanice, Vinice, Hrušová, Zálší, atd.


Pokud byste měli nějaký nápad, určitě nás kontaktujte na predseda@detizteepee.cz.


Od podzimu pořádáme pravidelné čtvrteční výlety, na kterých se k nám můžete přidat. Sraz je vždy u kostela na Knířově, kde se dá zaparkovat. Můžeme tak strávit společně příjemné dopoledne, popovídat si a poznat se.


Pokud rádi pracujete se dřevem, pořádáme v současnosti brigády na přípravu dřeva na topení jak v chatce, tak i v týpí. Můžete se k nám přidat. Dřevo je potřeba nakrátit, nařezat, polámat, poskládat, přenést, donést, nachystat, atd.


Určitě bychom rády znovu rozjely i aukci. Ale už nám na to nezbývá moc prostoru. Proto, pokud jste v onlinu jako doma a chtěli byste se přidat k nám do týmu, může to být jedna z oblastí, kde se můžete realizovat.


A v neposlední řadě jsme se rozhodly zorganizovat kurz Respektovat a být respektován s lektory pro Čechy. Hlavní lektorkou bude Soňa Kazda. Pokud byste se rádi o kurzu dozvěděli více, přejděte sem. Přihlášky pak zasílejte na prihlaskyRR@detizteepee.cz.


Těšíme se na Vás!

323 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page