top of page
  • detizteepee

Jak proběhla informační schůzka s rodiči.



Již po třetí jsme se sešli s rodiči v kavárně Berenika. Setkání bylo milé a podnětné. Sešli jsme se v menším počtu, ale o to více bylo času na dotazy rodičů a vzájemné poznání se.


Na schůzce jsme rozebírali, jaké nové věci se podařilo vybudovat. Jaké finanční prostředky se už podařilo získat a co plánujeme na léto. Pro ty z vás kteří, se chtěli a nemohli zúčastnit, zde je shrnutí.


Jak už asi všichni víte, místo, kde bude školka, se změnilo na Vraclav 87. Zde si vypůjčujeme kus krásného velikého pozemku, který bude sloužit jako zázemí školky. Hlavním důvodem změny bylo nedorozumění v komunikaci ohledně původního místa. To nás donutilo hledat místo nové. Nové místo si nás v podstatě našlo samo díky tomu, že jsme se na jednom z úvodních setkání, potkaly s naší budoucí průvodkyní, které pozemek na Vraclavi patří. Dnes už má spolek Děti z teepee, z.s. vzájemné vztahy s majiteli i smluvně ošetřené.


Druhým důležitým bodem, který jsme řešili, je financování celého projektu. Zatímco financování chodu školky bude ze školkovného, v současné chvíli různými způsoby sháníme finance na vytvoření zázemí.


Prvním způsobem je dobročinná aukce, která probíhá na facebooku a do které se můžete zapojit a přispět tak čímkoliv, co vám doma překáží.

Druhou a ještě důležitější cestou je náš veřejný projekt na Doniu, kde lidé buď mohou přispět jen tak nebo si mohou zakoupit některý z našich produktů. Výhodou tohoto způsobu je, že pokud se nepodaří vybrat minimální částku 250tis Kč, peníze se vrací zpět na účet těm, kteří na Doniu přispěli.



Dalším bodem, který jsme na schůzce probírali, byly brigády. Do dnešního dne jich proběhlo 5 a největší účast byla do 10 lidí. I tak jsme zvládli vybudovat ploty, urovnat prostor, ustavit kadibudku a vykopat základy pro teepee a pro pískoviště.


V létě plánujeme další brigády na kterých bychom chtěli dobudovat základy pro teepee a dotáhnout pískoviště. A až bude dřevo na chatičku, tak jej bude potřeba natřít.


Na této schůzce rodiče přišli s nápadem, že rádi přispějí na práci na školce finančně, když se jí fyzicky nemohou účastnit. Takže u příští brigády napíšeme k informacím i možnost finančně se na práci podílet.



Dále jsme na schůzce řešili konkrétní otázky rodičů.

  1. První otázka směřovala k tomu, jak máme v plánu zajištovat tepelný komfort dětí. Třeba když zrovna vaše dítě není žádný otužilec. I když děti chceme vést k otužilosti rozhodně je neplánujeme trápit chladem a nepohodlím. V chaloupce i teepee se bude v chladném počasí topit a děti se budou moci kdykoli zahřát, ale protože jsou děti zvídavé, věříme, že si je příroda přivolá a budeme bádat třeba i v dešti.

  2. Vyvstala také otázka stravování. Krajní možností by byla strava z místní školní jídelny, ale rády bychom pro děti stravu co nejzdravější a s láskou doma připravovanou. Toto přání je vysláno a v současné chvíli hledáme vhodného člověka, třeba nějakou paní v důchodu, která by si touto cestou ráda přivydělala. Pokud o někom takovém víte určitě napište na náš email deti.z.teepee@gmail.com.

  3. Rodiče projevili zájem o prohlídku školky a přilehlého pozemku, který budou děti ke svým průzkumným výpravám využívat. Je možné tuto prohlídku domluvit na telefonním čísle 603991110, ale prosím jen vážní zájemci (kvůli časové zaneprázdněnosti).

  4. Další neméně důležitou otázkou bylo, zda opravdu otevřeme školku, i když se nepovede dostavět dřevěný domeček v časovém termínu. A odpovědí je opravdu otevřeme. Pokud by se stavební práce na domečku prodloužily, víme, že děti mohou využívat sýpku: krásný bylinkový pokojíček, který je vybaven elektrickým topením a postýlky pro indiánky máme již nachystány. Dětem bude také k dispozici veliká, čistá stodola s krbem i s filmovým plátnem a ti největší zmrzlíci mohou využít infrasaunu.

.

S radostí jsme dále rodičům oznámili, že v tuto chvíli již můžeme objednat dřevo na domeček a teepee je v procesu šití. Za což velmi děkujeme lidem, kteří nás finančně podpořili, hlavně obci Vraclav a nadační společnosti Zeměkvět.


Z plánovaných akcích jsme na setkání ještě řešili začátek školního roku.

  • 1.9.2022 bude úvodní přijímací rituál pro přihlášené děti.

  • 3.9.2022 bude zahájení provozu školky s programem pro děti i dospělé.

  • 5.9.2022 bude oficiální začátek školkové docházky.


Začínáme žít svůj sen o šťastných dětech – školka Děti z teepee se zhmotňuje. V létě plánujeme kromě brigád další informační schůzku a možná i nějaký společný výlet, abychom se všichni mohli lépe poznat.


Děkujeme že jste v tom s námi.

131 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page