top of page
  • detizteepee

Jak se staví dětský sen?

Možná na tuto otázku hledáte odpověď, když je někde zmínka o naší komunitní lesní školce. Možná kroutíte hlavou a říkáte si ... jak to chtějí udělat? Myslí to opravdu vážně? Kde na to vezmou? Kde vezmou na svoje sny? Nejsou bláhové? Je to reálné? Není to dětinské?



Možná vpovzdálí sledujete a čekáte, jak to celé vlastně dopadne. Přece .. přece nepřihlásíte své dítě do takového neznáma! Kde nic není. Přece jste se nezbláznili! Přece jste se nezbláznili jako ony!


A zatímco pozorujete anebo se usmíváte pod fousy (dámy prominou), my jsme se sešli na další .. už kolikáté? Asi čtvrté brigádě. Ano, na čtvrté brigádě. Právě jsem to zkontrolovala na našem webu, kde v záložce Akce v Teepee můžete najít všechno, co se u nás v Teepee děje.


V jakém týpí? V tom vysněném? Vždyť tam žádné nestojí! To vysněné Týpí se právě šije. Část peněz jsme získali darem od obce Vraclav, část jsme získali od vás všech podporovatelů a fanoušků a díky vám všem, kteří s námi prostě na té naší vlně už teď jedete. A kde? Přece v Aukci! Cože? Jaká aukce? Vy o ní ještě nevíte? Noooooo, tak to je teda špatná propagace! :)


Každopádně díky fanouškům a především rodičům, kteří sní stejný sen jako my, a hlavně opravdu chtějí své děti dát k nám do školky, jsme se mohli tento den 25.6.2022 zase o kousek dál posunout k vysněné realitě. Tito rodiče prostě i na tu naší čtvrtou brigádu přišli. A s krompáčem, lopatou, rýčem a kolečkem se proháněli po pozemku školky. Připravovali základnu pro to týpí, které zde za pár týdnu už opravdu bude stát.


A to není vše! I přes horko, které vůbec nebylo v předpovědi a přes neskutečnou únavu, protože základna týpí se rýsuje na vraclavském podloží čili na samém šutru, jsme se nakonec rozhodli pro přípravu i pískoviště. A kopali a kopali a kopali až prostě máme i tu jámu na písek.


Teď už jenom čekáme, až bude možné dovést písek a kamínky. A protože kopat na vraclavksém kameni je opravdu masakr, rozhodli jsme se nakonec pro dovybagrování díry.


Potřebovali bychom pak ještě místo doupravit ručně, natáhnout pod týpí i pod pískoviště folii, aby neprorůstala tráva. Na místo týpí přichystat dovezený kačírek a písek zase do pískoviště.


Ale to až někdy příště. Někdy o prázdninách. A možná se tu setkáme právě s vámi!


Sledujte co se děje v teepee, aby vám už nic neuniklo!




117 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page