top of page
  • detizteepee

První super výlet naší lesní školky

Aktualizováno: 8. 8. 2022


4.8. proběhl první výlet dětí z teepee, zúčastnilo se asi 15 dětí s rodiči a vyráželi jsme od svatého Mikuláše.

Cílem výletu byl les, který se nachází nedaleko od školky a kam se děti budou i v budoucnu vydávat na průzkum. Skvělé je, že lesík od školky nedělí žádná silnice a vede přímo k němu polní cesta. Celou cestu děti i rodiče provázeli trpaslíci. Děti dostali dekturu, do které zapíchávali kytičky a vytvářeli tak trpaslíkům vlásky. Po výstupu do kopce od svatého Mikuláše jsme si dali piknik na pozemku školky a děti i rodiče tak měli možnost prozkoumat prostor.


Další část cesty už vedla po cestě do lesa. Cestou se děti naučily písničku o trpaslících a potom pro ně vytvořily přístřeší a a upekly jim koláč. Když byly děti s koláčem hotové, šly hledat dopis, který jim trpaslík schoval u velikého stromu. V dopise se dozvěděly, kde jim v lese ukryl poklad, kouzelné zelené peříčko a také maličkou dřevěnou muchomůrku pro štěstí. I když byl výlet v teple náročný, děti si ho velmi užily a my maminky jsme měly možnost se lépe poznat a popovídat.



Výletu se zúčastnily jak děti, které budou v září nastupovat, tak ty, které jsou ještě moc maličké. Rozhodly jsme se další výlet uspořádat ve čtvrtek 18.8. sraz bude opět u svatého Mikuláše v 9:00, ale cílem tentokrát nebude les, ale přímo pozemek školky. Společně si dáme piknik a prozkoumáme i zbytek pozemku, aby děti i rodiče věděli, na co se můžou těšit.


Děkujeme všem, kteří se výletu zúčastnili a naší milé průvodkyni, která nachystala program pro děti. Těšíme se další výlety a dobrodružství i s Vámi :)

156 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page