top of page
  • detizteepee

Slavnostní zahájení školky Děti z teepee



Na začátku září proběhlo slavnostní zahájení naší školky. Říkala jsem si: „Člověk zakládá a otevírá školku jenom jednou v životě, a tak bych si tento den fakt chtěla užít!“. A jaké to bylo? Povedlo se to nebo ne? Posuďte sami. Zavzpomínejte anebo koukněte na fotky.


Tentokrát to nebylo pouze pro děti z naší školky, ale pro širokou veřejnost. Mohli nás tak navštívit dětní i bezdětní, mladí i odrostlí, prostě kdokoliv.


Sešli jsme se za krásného slunného odpoledne, abychom si mohli společně zabubnovat pod vedením mistra bubnů Pavla Jasanského nebo abychom si mohli společně zazpívat nebo zacvičit u muzikoterapeutické pohádky Mgr. Markéty Havlové.


Po celé odpoledne se děti mohly kreativně vyřádit na různých stanovištích. Mohly si zde upéct na ohni své vlastní trdelníky a třeba tak i odstartovat začátek své pekařské kariéry. Nebo si utočit svíčku ze včelího vosku a nasát tak vůni včel a medu. Bylo možné si i vyrobit svůj vonný pytlíček z bylinek a vyzkoušet si, jak jsme na tom s poznáváním rostlinek po čuchu, hmatu nebo pohledem. Pro někoho bylo zase zajímavé si uplácat zvířátko z hlíny a stanoviště neopustit po celou dobu. Naopak někdo jiný uvítal lepení a malování mandal, které tu pro děti byly připraveny.


Celé odpoledne nás doprovázely i Markéta Schejbalová a fotografka Marta Atman se svými fotoaparáty. Na jejich zachycení atmosféry zahajovacího dne se můžete podívat přímo zde.


Můžete tak zavzpomínat na jedno zářiové odpoledne, anebo se naladit na nějakou další akci pořádanou naší školkou, na které se na Vás budeme těšit.


Materiální pomoc celého dne zajistila pardubická firma Vertix s.r.o.. Finančně se na slavnostním zahájení podíleli firma Tvarmetal a obec Vraclav. Bez nich by se toto zářiové odpoledne mohlo jen stěží uskutečnit. Děkujeme!

130 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page