top of page
  • detizteepee

Vstupní rituálek pro naše školkové děti


Člověk v životě prochází mnoha obdobími. Je dobré si tato jednotlivá období uvědomit a věnovat jim patřičnou pozornost. Každé toto období je pro něco důležité. Ale stejně tak, jak je důležité vstoupit do nového období, je důležité vystoupit i z toho starého. A k tomu právě slouží přechodové rituály.


Jedním takovým přechodovým rituálem je i nástup dětí do školky. Končí jim tak doba, kdy byly převážně se svými maminkami, a začíná období většího osamostatňování se a odpoutání se. Zároveň začíná období, kdy se děti začnou pohybovat více mezi svými vrstevníky a začínají řešit různé společenské situace mezi sebou.


A proto si naše školka pro své malé školkáčky jeden takovýto přechodový rituálek připravila. Nechtěla bych popisovat, v čem přesně spočívá. To by pak zaniklo kouzlo překvapení pro rodiče i pro děti, co se s námi vydají na společnou cestu tímto obdobím. Mohu ale prozradit, že součástí rituálku je i zpečetění vztahu nebo uzavření pomyslné smlouvy mezi dítětem a námi. A jako symbol uzavření této smlouvy, zanechá dítko trvalou vzpomínku na našem týpí. Kdo už u nás ve školce byl, tak si zajisté všiml.


Vstupní rituálek a fotečky z něj nejsou veřejně přístupné. Účastní se ji pouze děti a rodiče dětí, kteří se s námi vydávají na společnou cestu. Proto není možné fotografie zveřejnit.


Ale je možné přihlásit Vaše děti do naší školky a celým přechodovým rituálkem si společně projít.

72 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page